dimecres, 26 de juny del 2013

Sandvitx enrotllat de xocolata i fruits secs

Quan èrem petites, la nostra mare no ens comprava mai brioxeria industrial. El dia que tocava berenar dolç, ens premiava amb un tros d'un pa de pessic casolà boníssim, amb una pastilleta de xocolata "Dolca" que havíem d'administrar per a tot el pa de pessic. És ara amb el pas dels anys quan he après a valorar què fantàstiques eren aquelles coques, i com trobo a faltar aquells berenars.
 
Ara que em trobo en la seva situació, no podria dir que a les meves dolces nines no els he comprat mai brioxeria industrial, tot i que ho he fet comptades vegades. S'ha de reconèixer que aquests pastissets són pura enginyeria del màrqueting: uns embolcalls lluents i preciosos, amb imatges dels dibuixos animats més de moda, i per acabar-ho d'adobar pegatines o cromos de regal... tota una temptació pels petits de la casa!!!
 
Quan la meva dolça nina gran va començar a preguntar perquè no els hi comprava, un dia se'm va acudir dir-li que "eren una porqueria molt grossa". Es va conformar, però a la següent visita al supermercat, va agafar un pastisset industrial amb la mà, me'l va portar i amb un to de veu suficient com per que la sentissin des dels núvols, em va dir: "mamaaaaa, això no m'ho compres perquè és una porqueria molt groooossa, oiiii????" Podeu imaginar la cara que li va quedar a les respectables iaiones que estaven al meu voltant, a la caixera del supermercat... va ser un moment insuperable.
 
La recepta d'avui és un sandvitx amb una forma diferent, per a que recordi més a un pastisset que a un entrepà. A les dolces nines les ha tornat boges de contentes... Amb aquesta recepta participo al bloc Memòries d'una cuinera, que aquest mes proposa fer un sandvitx. Som-hi!
 
 
 
Ingredients
 
Per a quatre sandvitxos enrotllats:
 
  • Quatre llesques de pa de motllo (del que vulgueu, en el meu cas integral)
  • 75 grams de xocolata negra per a postres
  • 25 grams de mantega
  • Granet d'ametlla
  • Sal
 
Preparació
 
Posem en un bol la xocolata i la mantega a trossets. Ho posem 30 segons al microones a la potència més baixa, el treiem, remenem i ho tornem a posar 30 segons més. Per aquesta quantitat, amb un minut n'hi ha suficient per a que es desfaci.
 
Passem el corró per sobre de les llesques de pa de motllo, de forma que quedin més finetes, doncs seran més fàcils de manipular.
 
Posem la xocolata desfeta a sobre de cada llesca, procurant que quedi una vora sense xocolata per a que no se'ns surti quan l'enrotllem. Tirem un polsim de sal a sobre de la xocolata, i després el granet d'ametlla.
 
Enrotllem la llesca de pa, i ja ho tenim llest!!!
 
Admet totes les variants que vulgueu, doncs ho podeu fer amb qualsevol tipus de pa, amb una altra xocolata, amb festucs, coco...
 
 
 
Bon profit i dolços berenars!!!
 
 

8 comentaris :

  1. Aquests són els meus sandvitxos preferits, els de xocolata, una proposta ben original i deferents de preparar-los.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves paraules!!! Me n'alegro de que t'hagi agradat!

      Una abraçada,

      Elimina
  2. M'encanta el teu sandvitx, ara mateix en pegaria una bona mossegada. Trob que la xocolata, amb el pa de motllo i els fruits secs hi combina especialment bé i així en un rul·lo fa molta gola.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel teu comentari! M'alegra molt que t'hagi agradat, la veritat és que es menja sol!!!

      Una abraçada,

      Elimina
  3. Hola Natàlia, benvinguda a la blocosfera! ja veuràs com enganxa. Moltíssimes gràcies per la teva aportació a Memòries, esperem que hi participis més! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Judith per les teves paraules i els teus ànims! I gràcies per les vostres iniciatives, doncs són fantàstiques!!!

      Una abraçada,

      Elimina
  4. A casa també diem això de que és una porqueria, especialment amb les Oreo, però les continuen demanant.
    No hi ha res com la rebosteria casolana.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A que sí? Moltes gràcies pel comentari i per la vostra convocatòria de cada mes!!!

      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!